Mozgalmas fesztiváli hétvége és új bemutató az egerszegi Griffben

forrás: www.zaol.hu

Új darabjukról, s a közelmúlt fesztiváli szerepléseiről tartott szerdán sajtótájékoztatót a Griff Bábszínház.

A Somogyi Tamás által rendezett Ide-oda című új produkciójukat április 7-én mutatják be. A színészi improvizációkból felépített, továbbá Shakespeare Szentivánéji álom című művéből merítő előadás Boráros Szilárd új szellemű bábjaival kel életre.

Szűcs István, a bábszínház igazgatója több fesztiváli meghívásról is beszámolt. Az elmúlt hétvégén A háromemeletes mesekönyv című darabot játszották kiugró sikerrel a Budapest Bábszínházban a Bábu Fesztivál keretében, ugyanezen időszakban B. Szolnok Ágnes és Kosznovszky Márton pedig Békéscsabán vállalt aktív szerepet a bábos drámaíró fesztiválon. E program keretében 48 órán belül születtek forgatókönyvek és előadások, adott témára. A szakmai kurzuson Kosznovszky Márton elnyerte a legjobb színésznek járó díjat.

Játsszák:
Karcsi bácsi, Oberon: Kosznovszky Márton
Ági néni, Titánia: Üveges Anita
Puck: Szilinyi Arnold
Heni: Lovászi Edina
Luca: B. Szolnok Ágnes
Dani: Ricz Ármin
Lali: Berta Csongor
Bence: Fekete Ágnes

William Shakespeare Szentivánéji álom című műve és a színészek improvizációi alapján, Somogyi Tamás és Szivák-Tóth Viktor közreműködésével írta:
Perényi Balázs
Tervező: Boráros Szilárd
Zenei konzulens: Szőke Szabolcs
Rendező: Somogyi Tamás

 

Mindeközben a pesterzsébeti Csili Művelődési Központ centenáriumi programjaként egy 7 hazai bábszínházat mozgósító színházi projektben is részt vett a Griff, két további zalai társulat, a Ziránó és a Magamura Alkotóműhely közreműködésével. Az előadás egy, a 20. századot végigélő asszony sorsát mutatta be Pogány Judit megformálásában, s életének különböző korszakait bábos produkciók elevenítették meg.

(Borítókép: Szűcs István, Lovászi Edina, Somogyi Tamás és B. Szolnok Ágnes az új darab, az Ide-oda formabontó bábjait mutatja

Fotó: Magyar Hajnalka)